ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш със смокини и извара

Сладкиш със смокини и извара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9923
Сладкиш със смокини и извара
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Прекрасно съчетание от различни вкусове, събрани в смокиновия сладкиш с извара"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смокините се измиват и нарязват на шайби, като дръжките и крайчетата им не се използват.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене. Отгоре смокините се поръсват с две супени лъжици захар.

В купа се разбиват омекналото масло и захарта на пухкав крем. Едно по едно към тях се прибавят яйцата. Щом се разбият хубаво, се добавя изварата, ванилията, лъжица по лъжица пресятото брашно и бакпулвера.

Получава се гъсто кексово тесто, което се разпределя върху смокините.

Смокиновият сладкиш се пече на 180 градуса около 45 минути или до готовност.

Сервира се парче сладкиш със смокини и извара обърнат и по желание поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: