ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени камби с кайма на фурна

Пълнени камби с кайма на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9893
Пълнени камби с кайма на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
01/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
31 мин.
Порции
6
"Край на чуденето - днес ще се готвят пълнени камби с кайма на фурна"

Необходими Продукти

  • камби - 10 - 12 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се нарязват на дребно, слагат се в дълбок тиган със загрято олио и се задушават, докато омекнат.

Прибавя се каймата и се бърка, докато стане на трохи и побелее. Прибавя се измитият ориз и чаша вода.

Плънката се поръсва със сол, червен пипер, черен пипер и чубрица.

Разбърква се и след като оризът усвои водата, се добавят двата настъргани домата.

Камбите се изтърбушват и попарват с вряла вода за да омекнат. Напълват се с плънката от кайма и ориз, след което се подреждат в тавата за печене.

Ако има останала плънка, се разпределя около камбите.

Отгоре им се поставя по резенче домат като капаче.

В тавата се наливат още чаша и половина вода, след което се поставя във фурната.

Пълнените камби се пекат на 200 градуса за около един час.

По желание пълнените камби с кайма на фурна могат да се сервират полети с бял сос.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: