ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Манджи»Пилешки дробчета с доматен сос на фурна

Пилешки дробчета с доматен сос на фурна

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
81
327
130
11
1
Пилешки дробчета с доматен сос на фурна
Снимка: Кристина Бонева
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и почистват много добре. Ако разполагате с повече време, може да ги накиснете за час в студена вода с 2-3 с.л. ябълков оцет, който успешно извлича токсините от тях.

Сваряват се за 5 минути, колкото да не бъдат сурови и се слагат в намазана с олио тавичка (аз използвам тавичка от йенско стъкло).

Към тях се добавят нарязания на полумесеци лук и настърганите домати.

Доматите трябва предварително да са овкусени със захар, сол, черен пипер, чубрица и магданоз.

Всичко се разбърква добре.

Върху тавичката се слага фолио и дробчетата се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20-30 минути, след което фолиото се маха и ястието се допича за още 10 минути.

Забележка: Пилешки дробчета с доматен сос на фурна са сухи, затова може да сложите масло по време на печенето. Така ще станат по-меки и няма да бъдат жилави.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: