ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеници»Моята едросмляна лютеница

Моята едросмляна лютеница

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k9633535
Моята едросмляна лютеница
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Домашна едросмляна лютеница - просто невероятна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват, нарязвам на парчета и с блендер или пасатор се пасират на едро. Дори и да има по едри парчета, не е фатално.

Нарязваме ситно лук, чушки на тънки ленти, морков на кубчета. В тава се загрява олио, запържваме лук, чушки и моркови да омекнат леко.

Сипваме пасираните домати, овкусяваме със сол и захар и готвим, докато сгъсти зеленчуковата смес.

Разбърква се с дървена лопатка с дълга дръжка, защото пръска. Сваляме от огъня и поръсваме с нарязан магданоз.

Ако ви харесва така, я оставете, ако не - леко охладена отново се пасира 8 и сипваме в сухи буркани.

Затваряме с капачки и варим бурканите за капачка за 10 минути от завирането!

Съхраняваме домашната лютеница на хладно за зимата!

Тази едросмляна лютеница е чудесна гарнитура за кюфтета, месо или просто на филия със сирене!

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: