ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета с лук на тиган

Пилешки дробчета с лук на тиган

НикиНики
Новак
2187273k144
Пилешки дробчета с лук на тиган
Снимка: Ники
1 / 3
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Класическо мезе от пилешки дробчета с лук на тиган - няма второ такова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата са едно от най-предпочитаните мезета за бира или вино.

Предлагани в най-различни варианти.

Пиперът предварително измиваме и почистваме от дръжките, изпичаме го и оставяме да се задуши.

Почистваме и измиваме дробчетата, оставяме ги в гевгир да се отцедят.

Лука и чесъна нарязваме на лентички, почистения пипер също.

В дълбок тиган нагорещяваме мазнина, сипваме дробчетата и пържим.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Добаваме, лука, чесъна и пипера.

Готвим ястието под капак, докато почти изври сосът.

Разбъркваме от време на време.

Щом ястието е готово, отнемаме от котлона, поръсваме кашкавала и разбъркваме.

Поднасяме нашите пилешки дробчета с лук на тиган топли с резенчета лимон и студено питие!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: