ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пържени чушки в буркани без стерилизиране

Пържени чушки в буркани без стерилизиране

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5895
Пържени чушки в буркани без стерилизиране
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
28/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Чудна зимнина от пържени чушки в буркани ще си спретнем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете копър и скилидки чесън. Чушките се почистват от дръжките и се набождат на 4-5 места с върха на ножа.

Загрява се олио в голяма тенджера или дълбок тиган. Сипва се по една шепа чушки и се пържи на умерен огън до златисто.

Изваждат се пържените чушки с решетъчна лъжица в нова тенджера и още топли се поръсват със супена лъжица сол, нарязан копър и чесън.

Объркват се и се нареждат в буркани. Сипва се от олиото, в което са пържени.

Чушките в буркани се затварят се и се обръщат с капачката надолу, докато се охладят.

При нас не издържат до зимата - хапваме, когато си искаме!

Пържените чушки в буркани без стерилизиране са чудесна разядка!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: