Сръбска рибена чорба

17/01/2020
"Не сме вярвали, че рибената чорба може да бъде толкова вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 815
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 700 г (различни видове)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • домати 1 бр.
  • бяло вино - 150 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • ориз - 70 г
  • дафинови листа - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме няколко различни вида риба (щука, шаран, риба треска, скумрия). Почистваме я от люспите и я нарязваме на порции.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и доматите, Подправяме, заливаме 1.250 л студена вода и кипваме. Намаляваме котлона, наливаме бялото вино, добавяме нарязаните на кубчета домати и варим на тих огън 15 минути.

Добавяме рибата, заедно с главите и кипваме. Оставяме чорбата да се вари на тих огън 15 минути, изваждаме рибата и много внимателно отстраняваме перки, опашки и всички останали кости.

Връщаме месото в така приготвената рибена чорба, добавяме и добре почистения ориз и сваряваме до омекване на ориза. Поднасяме сръбската рибена чорба топла и обилно поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар