Печени телешки котлети

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Печени телешки котлети
18/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начукваме котлетите и ги овкусяваме със смес от лимонов сок и стрити хвойна, майорана, черен пипер и и сол.

Загряваме половината от маслото и запържваме ситно нарязания лук и моркови. Когато зеленчуците омекнат добавяме телешките котлети и ги запържваме от двете страни.

Доливаме малко вода и виното. Върху всеки котлет поставяме по 1 с.л. смес от ситно нарязана шунка, магданоз и галета. Добавяме останалото масло нарязано на кубчета и печем в слаба фурна (на 150 градуса) до омекване на месото и редуциране на соса, около 45 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: