Меденки с овесени ядки

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
264
5
26/08/2020
"Много сполучливи меденки с овесени ядки, чудесни за следобедното, а защо не и за сутрешното кафе "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесни меденки се получиха с овесени ядки, но не с месене, а само се бърка с лъжица до гъста смес.

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, канела, сода за хляб и бакпулвер.

Разбърква се добре и сипваме овесени ядки, брашно от просо и бяло брашно, разбърква се, докато се получи гъста смес.

В тава върху хартия за печене се сипва по 1 с.л. от сместа.

Разпределете на разстояние - при печене се разливат и се получават като големите меденки от магазина.

Печем в загрята фурна 180°C с вентилатор, докато краищата се зачервят леко и отгоре добият леко златист цвят, при мен за 10-12 минути бяха готови.

Изваждаме от фурната и след 3-4 минути се изваждат внимателно, крехки са.

Чудесни меденки с овесени ядки за кафето, успешна импровизация!

Ако си търсите и други рецепти за вкусни и здравословни меденки, разгледайте тези рецепти за меденки без захар или меденки без брашно.

Метална кутия за мъфини и бисквити - кръгла-23%
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за мъфини и бисквити - кръгла
4.90 лв.
3.77 лв.
Виж ››

Мъфини и бисквити, бонбони и сладкиши, за всички ще намерим място в тази стилна метална кутия

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар