Начин на приготвяне
Изсипваме водата в дълбок съд, добавяме захарта, солта, маслото и оставяме да заври.
След като заври, при непрекъснато бъркане прибавяме брашното.
Полученото тесто оставяме за малко да се охлади и след това прибавяме яйцата едно по едно и разбъркваме с миксер.
Слагаме сместа в сладкарски пош и оформяме кръгли и продълговати еклери в тава, застлана с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30-35 минути.
За шоколадовия мус разбиваме сладкарската сметана със захарта и накрая прибавяме предварително разтопения на водна баня бял шоколад.
Когато еклерите се охладят, ги разрязваме леко от едната страна с нож и ги пълним с шоколадовия мус.
По желание украсяваме еклерите с бял шоколадов мус с разтопен течен шоколад.