Соленки със свинска мас и мая

22/08/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусни соленки със свинска мас и мая!

Свинската мас се разтопява. В киселото мляко се прибавя маята. Изсипват се в купа двете смеси. Добавя се солта и постепенно от брашното. Замесва се меко маслено тесто.

Остава се да втаса. Разточва се на кора с дебелина 2 мм.

Намазва се с разбития жълтък. Реже се на ленти и след това всяка лента - на ромбчета с дължина по избор. Ръси се със сусам и мак.

Нареждаме соленките с мас в тава с хартия, на разстояние.

Печем нашите соленки на 180 градуса около 15 -20 мин.

Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см
7.50 лв.
5.78 лв.
Виж ››

Чудесен аксесоар, стилен подарък или просто практична стъклена фруктиера - изборът оставяме на вас, ние гарантираме за качеството.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар