Черни миди с бира

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
82
336
136
12
1
Черни миди с бира
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
19/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Лято, море и... черни миди с бира, какво повече ви трябва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се накисват в студена вода за около час, след което много добре се измиват под течаща вода.

Използвайте четка, за да измиете всички песъчинки и полипи.

Отстраняват се и мустачките, които са извън черупката. Ако има отворени или счупени миди, задължително ги изхвърлете, защото най-вероятно са развалени.

Мидите се слагат в дълбока тенджера, заливат се с бирата, добавят се маслото и солта. Ако прецените може да добавите и чаша вода.

След като бирата заври, се засичат точно 5 минути и котлона се изключва. Това време е достатъчно, за да се отворят тези морски дарове.

Сервирайте черните миди с лимон и чаша студена бира. Страхотно мезе са!

Черните миди с бира са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: