ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени Зеленчуци»Гриловани зеленчуци на оребрен тиган

Гриловани зеленчуци на оребрен тиган

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064391821162
Гриловани зеленчуци на оребрен тиган
Снимка: Кристина Бонева
19/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Зеленчуците, приготвени на оребрен тиган, са невероятно вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се нарязва на филийки. Тиквичките на колелца. Посоляват се и се оставят да се отцедят поне за 30 минути, след което се измиват.

Лукът се нарязва на шайби, а гъбите на филийки. Чушките се оставят цели. Само се измиват.

Приготвя се марината от зехтин, соев сос, лимонов сок и нарязан на филийки чесън и зеленчуците се заливат с нея.

Оставят се да престоят поне 2 часа, след което се пекат на грил тиган. Преди поднасяне чушките трябва да се обелят.

Приготвени по този начин, печените зеленчуци са много вкусни.

Грилованите зеленчуци на оребрен тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: