ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца по цариградски

Кюфтенца по цариградски

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
106437182982
Кюфтенца по цариградски
Снимка: Кристина Бонева
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 5 - 6 с.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз - по желание
  • сол - ако има нужда
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
  • За картофеното пюре
  • картофи - 600 - 700 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с настъргания лук, яйцето, галетата, ситно нарязания магданоз и подправките. Сол се добавя, само ако каймата е безсолна.

Готовата смес се оставя в хладилника за час-два, за да поеме от аромата на подправките, след което се оформят кюфтенца малко по-големи от орех, овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио.

След изваждане от тигана е добре да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия.

Картофено пюре: Картофите се обелват, нарязват на парчета и сваряват. Намачкват се с преса за картофи и към тях се добавят маслото, топлото прясно мляко и сол на вкус.

Кюфтенцата се подреждат върху картофеното пюре и се поднасят по този начин.

Кюфтенцата по цариградски са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: