Бисквитена торта с лимонов крем

18/08/2020
"Свежа бисквитена торта с лимонов крем и много нежност, чиято комбинация я правят любима"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета обикновени
  • прясно мляко - 500 мл + 1 ч.ч. /за потапяне на бисквитите/
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • лайм - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • лимонова есенция - 2 капки
  • масло - 50 г меко
  • нишесте - 2 пакетчета лимон /или натурално/
  • захарни пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с вилица.

Смесваме нишестето с водата.

Кипваме 500 мл прясно мляко със захарта, отместваме и добавяме разбитите жълтъци, а след това и разтвореното нишесте. Разбъркваме, връщаме на котлона и варим на ниска температура до сгъстяване.

Оставяме крема да се охлади леко.

В купа изцеждаме сока от лимона и от лайма. Изсипваме при крема. Добавяме мекото масло, лимоновата есенция, настъргваме около 1/2 ч.л. от кората на лимона. Разбиваме с миксер за около 2 минути.

Топваме всяка от бисквитките в прясно мляко, подреждаме в малка тавичка, заливаме с крем, отгоре редим пак напоени бисквити, пак крем и така до изчерпване на продуктите, като завършваме с лимонов крем.

Поръсваме бисквитената торта със захарни пръчици и украсяваме по желание.

Прибираме нашата бисквитена торта с лимонов крем за една нощ в хладилника.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар