Панирани топени сиренца с галета

НикиНики
Новак
139
456
2k
6
Панирани топени сиренца с галета
Снимка: Ники
1 / 2
18/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Близки и гости ликуват, щом на трапезата са сервирани панирани топени сиренца"

Необходими Продукти

  • топени сиренца - 20 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахваме опаковката от блокчетата топено сирене (може да се използва и от това, което е тип салам, оставя се във фризера за един час да стегне, и след това с помощта на мокър нож се нарязва на колелца).

Овалваме сиренцата в яйце и след това в галета. Аз лично слагам във фризера заедно с панировката за около 30 минути да стегнат, след което ги пържа.

След това в тиган сгорещяваме олио и пържим до златисто от двете страни.

Поставяме готовите панирани сиренца върху кухненска хартия, да се отцеди мазнината. Подреждаме в чиния и поднасяме.

Може да сервирате с чеснов сос или сладко от боровинки.

Панираните топени сиренца с галета са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: