Бернски сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921220783
Бернски сос1 / 2
15/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, заливаме го с водата, оцета и бялото вино и варим на силен огън докато течността се редуцира на половина. Сваляме течността и оставяме да се охлади.

Оставяме маслото да се отпусне на стайна температура и го разбиваме заедно с подправките. При непрекъснато бъркане добавяме и двата жълтъка.

Добавяме маслената смес към топлата винена смес постепенно, като бъркаме непрекъснато.

Получения сос е чудесно допълнение към печени сандвичи или аламинути.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: