ezine.bg»Рецепти»Салати»Пържени Чушки»Селски пържени чушки с чесън

Селски пържени чушки с чесън

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2471k1k3173
Селски пържени чушки с чесън
Снимка: Геновева
1 / 2
14/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"По-апетитни чушки от тези едва ли сте опитвали"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. върхари
  • олио
  • оцет - 30 мл
  • чесън - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и се подсушават, направете по няколко дупки с нож на всяка една чушка.

В сгорещено олио се изпържват всичките чушки от двете страни. Посоляват се и се редят в кръгла дълбока чиния.

Поливат се отгоре с ябълков оцет и олио. Чесънът се бели от люспите и се пасира равномерно върху чушките.

С помощта на лъжица разнесете хубаво чесъна по чушките. Оставете 15-20 минути да попият пържените чушки и ги сервирайте.

Селските пържени чушки с чесън са уникална комбинация през лятото за разядка с изстудена ракийка. Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: