Бърза разядка от нахут и чесън

13/08/2020
"Добрият кулинар може да впечатли своите гости с минимум продукти... и затова често приготвя разядката с нахут и чесън "
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се измива много добре. Чесънът се счуква и заедно с нахута, зехтина и сока от половин лимон се слага в блендер.

Добавя се около 1/4 ч.ч. вода, солта, кимиона и магданоза. Смила се в блендера и ако е необходимо се добавя още вода.

Преди поднасяне разядката се полива обилно със зехтин и се поръсва с магданоз.

Бързата разядка от нахут и чесън е готова.

Забележка: По време на пасирането на разядката може да добавите 1 с.л. тахан.

Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
8.29 лв.
Виж ››

Страхотна дървена дъска с удобна елипсовидна форма - подходяща не само да режете на нея, но и да поднасяте красиво нарязаните мезета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар