Питка на конци с пармезан и краве сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
71
343
2k
15
13/08/2020
"Страхотна питка с пармезан, която се приготвя и с повод и без - важно е да има кой да ѝ се наслади "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в прясното мляко (леко затоплено) заедно със захарта и 3-4 с.л. брашно.

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете солта, киселото мляко, яйцата, олиото и сместа с маята.

Замесете меко и нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и покрийте с фолио. Оставете да втаса около един час, докато удвои обема си.

След това премесете за кратко и разделете на 10-12 равни части.

Натрошете сиренето и прибавете към него фино настърган пармезан.

Разточете всяка топка тесто на тънка, елипсовидна кора. Намажете с разтопено масло и сложете от плънката. Навийте на руло и вържете на възел. Може да оформите и по друг начин.

Намажете тава с масло и наредете питките. Оставете да втасат за още 30 минути.

След това смесете заделения жълтък с прясно мляко и олио. Намажете питката и поръсете с пармезан.

Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. По средата на печенето сложете фолио, за да не прегори.

Питката на конци с пармезан и краве сирене е готова.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар