Питка на конци с пармезан и краве сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Ентусиаст
132
613
2k
35
Питка на конци с пармезан и краве сирене
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
13/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
"Страхотна питка с пармезан, която се приготвя и с повод и без - важно е да има кой да ѝ се наслади"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в прясното мляко (леко затоплено) заедно със захарта и 3-4 с.л. брашно.

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете солта, киселото мляко, яйцата, олиото и сместа с маята.

Замесете меко и нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и покрийте с фолио. Оставете да втаса около един час, докато удвои обема си.

След това премесете за кратко и разделете на 10-12 равни части.

Натрошете сиренето и прибавете към него фино настърган пармезан.

Разточете всяка топка тесто на тънка, елипсовидна кора. Намажете с разтопено масло и сложете от плънката. Навийте на руло и вържете на възел. Може да оформите и по друг начин.

Намажете тава с масло и наредете питките. Оставете да втасат за още 30 минути.

След това смесете заделения жълтък с прясно мляко и олио. Намажете питката и поръсете с пармезан.

Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. По средата на печенето сложете фолио, за да не прегори.

Питката на конци с пармезан и краве сирене е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: