Ванилова панакота с нектарини

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
71
344
2k
15
13/08/2020
"Свеж десерт за горещите летни дни - ванилова панакота с нектарини "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете прасковите на дребни парченца. Залейте ги с лимоновия сок и поръсете с 2 с.л. захар. Приберете в хладилник за около час.

Смесете течната сметана, прясното мляко, ванилиите и 4 с.л. захар. Сложете на котлона да загрее, докато захарта се стопи. Оставете да се охлади.

Накиснете желатина в 50 мл студена вода за 10-15 минути. След това го сложете в съд на водна баня, за да се втечни. Водата не трябва да завира.

Прибавете желатина към млечната смес и разбъркайте.

Разпределете сместа за панакота в 6 десертни чаши и сложете в хладилника за един час или докато се втвърди. Накиснете и останалия желатин (5 г) в 30 мл студена вода.

Загрейте прасковите със сока, който се е отделил и махнете от котлона преди да заври.

Прибавете към тях набъбналия желатин и разбъркайте, за да се разтвори. Оставете да се охлади и разпределете върху панакотата. Върнете в хладилника за още един час.

Много свежа и вкусна ванилова панакота с нектарини.

Да ви е сладко!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар