Панирани хлебни пръстчета

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
243
631
284
62
6
13/08/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене7 мин.
Общо17 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • хляб - 5 филии
  • ЗА ПАНИРОВКАТА
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 70 г
  • яйца - 2 бр.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • ЗА ОВАЛВАНЕ
  • галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред нарязваме филийките на ленти ширина около 2-3 см.

За панировката взимаме блендер, слагаме киселото мляко, сиренето, яйцата, подправките, брашното и ги смиламе на каша.

Нарязания хляб потапяме в панировката, овалваме в галета и пържим в сгорещено олио до златисто и от двете страни.

Готовите панирани хлебни пръстчета слагаме в чиния застлана с кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Страхотно мезе се получава, опитайте!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар