ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Класическа телешка супа

Класическа телешка супа

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064421821622
Класическа телешка супа
Снимка: Кристина Бонева
1 / 3
11/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва и сварява за предпочитане в тенджера под налягане за около час, като към него освен вода се добавят сол, дафинов лист, 1/2 връзка магданоз, 1 глава лук (разполовена), олио, бахар и черен пипер на зърна.

Тези подправки се слагат, за да бъде бульонът по-ароматен.

След сваряване месото се изважда и бульонът се прецежда.

Към прецедения бульон се добавят нарязаните на едро зеленчуци и телешкото и супата се връща обратно на котлона.

Може да затворите тенджерата под налягане и да варите още 15 минути или да приготвите вкусната телешка супа в обикновена тенджера.

Във втория случай трябва да готвите ястието поне 30-40 минути.

Класическата телешка супа се поднася поръсена с магданоз.

По желание може да добавите и лют червен пипер.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: