ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Лучена яхния с пилешко месо

Лучена яхния с пилешко месо

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064391821122
Лучена яхния с пилешко месо
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
11/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява и нарязва.

Морковът се настъргва и запържва за 2-3 минути в сгорещено олио.

Добавя се и нарязаният лук и се бърка до омекването и намаляването на обема му.

Слагат се червеният пипер и брашното, разбърква се за минута и в тенджерата се налива вода или прецедения пилешки бульон, в който са врели гърдите.

Добавят се гърдите, солта и подправките и ястието се оставя да ври на бавен огън, като периодично се разбърква.

Апетитната яхния е готова след около 20 минути.

По желание лучената яхния с пилешко месо се поръсва с магданоз преди поднасяне.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: