Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук

10/08/2020
"Супер мезе, предястие или каквкто си поискате - пилешки сърца с лук и моркови "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки сърца - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • соев сос
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се почистват, цепват се през средата, за да се махне съсирената кръв, и се измиват под течаща вода.

Слагат се в тенджера с вода, добавят се сол и дафинов лист и се варят около 20 минути.

Морковът се нарязва на ленти, лукът - на полумесеци.

Зеленчуците се запържват в равни количества масло и олио до карамелизирането им.

Добавят се отцедените от водата пилешки сърчица и всичко се разбърква добре за около 2-3 минути.

Пилешки сърца с карамелизирани моркови и лук се поръсва със соев сос и черен пипер.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар