ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Тирамису»Тирамису с маскарпоне в бурканчета

Тирамису с маскарпоне в бурканчета

НикиНики
Новак
2267873k347
Тирамису с маскарпоне в бурканчета
Снимка: Ники
1 / 3
08/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме еспресото, подслаждаме го и оставяме да се охлади.

В две купи разделяме белтъците и жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг.

Към жълтъците добавяме захарта и разбиваме с миксер до хомогенна смес. Към жълтъците добавяме маскарпонето и разбиваме добре с миксера.

Прибавяме и белтъците и разбъркваме добре да се смесят всички продукти. Започваме подреждането в бурканчетата.

Топим бишкотите в еспресото само от едната страна, нареждаме един ред, после мажем с крема, после пак бишкоти и така, докато завършим с крема.

Оставяме нежното тирамису в хладилника да престои едно денонощие.

При сервиране на тирамисуто с маскарпоне в бурканчета поръсваме с какао.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: