ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Класически американски чийзкейк

Класически американски чийзкейк

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2047501k2091
Класически американски чийзкейк
Снимка: Аника Войт
1 / 2
09/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Какво можем да кажем за класическия американски чийзкейк, освен - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 160 г маслени
  • краве масло - 80 г разтопено
  • За крем
  • крем сирене - 250 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • пудра захар - 120 г
  • желатин - 2 с.л
  • За заливка
  • сладко от боровинки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на трохи. Използвайте кухненски робот за по-бързо. Разбива се с хаванче или на ръка, но ще ви отнеме повече време.

Към натрошете бисквити добавете разтопеното масло. Смесете добре двете съставки.

В тавичка с падащо дъно изсипете масленобисквитения блат. Притиснете добре от всички страни. Увийте с прозрачно фолио и приберете в хладилника.

Крема сиренето и захарта се разбъркват внимателно с бъркалка или миксер на бавна степен. Към тях се добавя и заквасената сметана.

В отделен съд разбийте за няколко минути на максимална степен и течната сметана. След което я прибавете към останалия крем за класическия чийзкейк. Разбъркайте отново добре.

Желатинът разтворете в студена вода и изчакайте, докато набъбне. Загрейте го на водна баня за минута и добавя към крема.

Разбъркайте внимателно и залейте бисквитения блат. Отново оставете любимия чийзкейк в хладилника за да стегне. Нужно му е минимум половин час.

След като крема стегне, отгоре добавете и сладкото от боровинки.

Класически американски чийзкейк за малки и големи.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: