Рататуй с чеснов сос

06/08/2020
"Толкова апетитен, че не можем да спрем да си хапваме от рататуя с чеснов сос"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо597
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте 3-те скилидки чесън с лука и чушките. Постарайте се да е по- ситно или може да смелите в блендер за кратко.

2. Запържете в зехтина наситнените зеленчуци и след 5-6 минути добавете 300 г от почистените домати - настъргани. Сложете солта, мащерката, дафиновия лист и захарта и гответе соса на умерен до слаб огън под капак 15 минути.

3. През това време си почистете и нарежете патладжана на колелца, обелен или не, както обичате. Посолете го и оставете да престои, после измийте и отцедете.

Нарежете на кръгчета тиквичката и останалите домати.

4. Готовият сос от зеленчуци сипете в тавичка и отгоре подредете във форма на ветрило кръгчетата патладжан, тиквичка и домат. Може да добавите и още от някои от зеленчуците.

Поръсете с малко сол и зехтин и печете класическия рататуй на 200 градуса за 40-45 минути.

5. Чесновият сос пригответе за заливка към зеленчуковото ястие.

За него разбийте в блендер или пасирайте сметаната с хубавото меко овче сирене и чесън. Овкусете с лимонов сок и сушен копър.

По желание може да запечете леко апетитния рататуй, залят със соса, или пък да сервирате отделно.

Добър апетит с този разкошен рататуй с чеснов сос!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар