Лесна ципура на тиган

05/08/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете рибите и отделете 4-те филета. Отстранете останали кости по тях, а кожата им запазете.

2. Обелете и нарежете на тънки филийки скилидките чесън, добре е да са по- големи, защото идеята е да направим хрупкав чипс от тях.

3. Загрейте тиган с малко зехтин и запържете филирания чесън до златисто, като много внимавате да не прегори.

4. Отстранете в чинийка хрупкавия чеснов чипс и в същия тиган сложете още малко зехтин, щипка сол по цялата повърхност и положете филетата от ципура с кожата отдолу. Печете по минута две от всяка страна или в зависимост от дебелината на рибните филета.

Поддържайте огъня силен, за да имате хрупкава златиста коричка и крехка и сочна вътрешност.

5. Извадете рибата в сервировъчни плата, а в тигана с останалата мазнинка изстискайте сокът от лимон. Температурата на тигана трябва да е спаднала, за да не пръска много и да не се изпари изведнъж течността.

6. С това леко сосче залейте ципурата, поръсете със още зехтин, прясно скълцан магданоз и чесновия чипс.

6. Поднесете бързата и лесна ципура на тиган топла, с чаша хубаво бяло вино.

Добър апетит!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар