ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Класически френски крем карамел

Класически френски крем карамел

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
1064401821282
Класически френски крем карамел
Снимка: Кристина Бонева
1 / 2
04/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
15
"Никога няма да се наситим на вкуса на класическия френски крем карамел"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л. (пълномаслено)
  • яйца - 8 бр. (5 цели + 3 жълтъка)
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • За карамела
  • захар - 12 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя карамелът, като се смесват захарта, водата и лимоновият сок. Продуктите се бъркат на средна степен на котлона до получаване на приятен на цвят карамел, който се разлива в купички.

За крема: 5 яйца и 3 жълтъка се разбиват добре с миксера, добавят се пълномасленото прясно мляко, захарта и ванилиите и се бърка до разтваряне на захарта.

Готовата смес се прецежда и се разпределя по купичките, които се подреждат в дълбока тава.

Тавата се пълни със студена вода до там, докъдето е кремът в купичките. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна за около час.

Крем карамелът се поднася студен и обърнат върху чинийка.

Класическият френски крем карамел е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: