ezine.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Класически гъбен сос

Класически гъбен сос

Класически гъбен сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
29/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
"Класически гъбен сос, който може да поднесете към крехко месо или да хапнете така, защото се съмняваме, че ще дочакате месото"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 бр. печурки
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - бучка
  • лимони - сок от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете гъбите и ги нарежете на филийки.

В тиган разтопете кравето масло. Добавете гъбите и пържете на силен котлон до златисто. Сложете брашното и изчакайте леко да се запържи.

Налейте малко количество вода, колкото да разредите соса, но внимавайте да стане много течен. Ако е необходимо наливайте бавно и постепенно.

Варете 10 минути на средна температура. Сложете сол и черен пипер. Махнете от котлона, добавете лимоновия сок и разбъркайте соса за месо.

Вашия класически гъбен сос е готов за консумация. Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: