Пилешки бутчета върху ориз със дреболии

АнабелАнабел
Ветеран
548
2k
1k
216
27/07/2020
"Добър апетит с пилешките бутчета с ориз "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо84
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • пилешки дреболии - 400 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите (сърчица, воденички и дробчета) се измиват и слагат в тенджера с подсолена вода за да се сварят. Дробчетата само се попарват. След като се сварят се нарязват на малки парченца.

Лукът се почиства, накълцва на дребно и задушава в малко олио. След като промени цвета се се прибавят нарязаните гъби. Зеленчуците се задушават още малко, след което се прибавя измитият ориз.

Налива се около чаена чаша вода и периодично се разбърква. Оризът се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Наливат се още две чаши вода, а отгоре се нареждат предварително поръсените със сол и черен пипер бутчетата.

Оризът се пече във фурна на 200 градуса, като по средата на готвенето бутчетата се обръщат и поръсват с червен пипер. Готвят се около час или до готовност на ориза и месото.

Пилешките бутчета върху ориз със дреболии са готови.

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см-9%
Приготвяй си тази рецепта с:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар