ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен Крем»Класически яйчен крем

Класически яйчен крем

Класически яйчен крем
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
27/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Нежен яйчен крем, който може да си хапнете директно или да включите в разни сладкиши"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в касерола 400 мл от прясното мляко заедно със захарта. Изчакайте да се разтопи и махнете от котлона.

В купа разбийте яйцата, останалото мляко и брашното до гладка и еднородна смес. Добавете я при топлото мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Върнете на котлона и варете крема до желаната от вас гъстота.

Махнете от котлона, добавете ванилията и кравето масло. Разбъркайте до пълно разтапяне. Завийте готовия яйчен крем, плътно със стреч фолио и оставете да изстине напълно.

Класическият яйчен крем е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: