Класически гювечета

25/07/2020
"Всички сме хапвали такива гювечета като малки, сега е време да ги приготвим сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 217
  • Преглеждания за месеца2156
  • Преглеждания за седмицата355
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусни гювечета с наденица, които ще заобичате от първата хапка.

Обелете лука, морковите и картофите. Нарежете ги на кубчета и разпредете в четирите гювечета. Обелете гъбите и ги нарежете на филийки. Сложете по две в гювече.

Обелете и наденицата. Нарежете на полумесеци. Разпределете по равно и нея. Отгоре сложете печената червена чушка, по 1 с.л. лютеница и поръсете с подправките.

Налейте по 1 к.ч. бира, сложете маслото, затворете с капачетата и печете в студена фурна на 250 градуса за 15 минути. Намалете на 180 и оставете за 1, 5 ч.

Извадете, махнете капачетата, Натрошете във всяко гювече сирене, поръсете с настърган кашкавал и счупете по едно яйце.

Върнете отново във фурната да се запекат за кратко всички гювечета. Извадете, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Тези класически гювечета можете да приготвите и без месо. Вегетарианските гювечета са също толкова вкусни.

Традиционно българско гювече с капак
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционно българско гювече с капак
4.49 лв.
Виж ››

Търкулнало се гювечето и си намерило похлупака или защо във всеки дом трябва да има по едно такова глинено гювече с капак.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар