Френска печена тиква

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
915
148
107
Френска печена тиква
14/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • масло - 50 г
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата от корите и я наржете на кубчета. Сварете я до омекване в леко подсолена вода. Извадете я и я оставете да се отцеди.

Сложете тиквата в предварително намазнена тавичка. Разбийте 1 цяло яйце и един жълтък, добавете омекналото масло, млякото, 1 щипка сол и останалите подправки и бъркайте до получаването на еднородна смес. Внимателно добавете и разбития на сняг белтък и заливаме сварената тиква.

Запичаме десерта в силно сгорещена фурна (около 230 г) за 6-7 минути и поднасяме още топъл.

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: