Лятна фритата

Лятна фритата
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
21/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Иска ви се да опитате лятната фритата, нали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотна фритата с тиквички - чудесна за обяд.

В тиган се загрява олио, запържва се нарязан ситно лук, чесън, тиквички на кубчета, настърган морков поръсени с малко сол и наливаме малко вода .Разбърква се и готвим докато омекнат и водата се изпари.

В купа се разбиват яйцата, смесваме с натрошено сирене, сол, черен пипер, магданоз и след като зеленчуците леко се охладят смесваме всички продукти.

Сипва се върху хартия за печене в тава 24 см.

Отгоре върху готовата фритата нареждаме чери доматчета, поръсваме босилек и малко черен пипер. Печем в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка, около 15-18 минути и е готово яденето.

Изваждаме, след 5 минути се нарязва пухкавия омлет и сервираме с люта чушка за разкош. Вкусна лятна фритата, опитайте!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: