ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Зеле по босненски

Зеле по босненски

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921195538
Зеле по босненски
15/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 800 г
  • домати - 200 г
  • овнешко месо - 500 г плешка
  • лук - 3 глави
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 - 2 бр. люти
  • дафинови листа - 2 бр.
  • бульон - 500 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в силно сгорещена мазнина (смес от масло и олио). Когато лукът омекне, добавете овнешко месо, нарязано на кубчета и запържете от всички страни.

Сложете пресования чесън, наситнената люта чушка, дафиновите листа, сол и малко вода и задушавайте поне 15-20 минути на тих огън.

Загрейте фурната на 180 градуса. В подходяща тава подредете ред овнешко месо, покрийте с едро нарязаното зеле, завършете с един ред домати, нарязани на кръгчета. Посолете, налейте сгорещения бульон и запечете за 45 минути така приготвеното зеле по босненски.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: