Питки с кисело зеле на тиган

Питки с кисело зеле на тиган
Снимка: Кристиан Александров
20/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусни питки с кашкавал, които ще ви се усладят.

Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта.

Смесваме содата с киселото мляко и сипваме при брашното. Замесваме меко тесто и го оставяме за 10 минути настрани.

Смесваме киселото зеле, кашкавала, черния пипер и чубрицата.

Нарязваме тестото на 6 части и ги оформяме на топки. Разтягаме всяка топка и по средата поставяме по една пълна лъжица от плънката.

Загръщаме тестото върху плънката и сплескваме като плоски питки. Изпичаме всяка пълнена питка на загрят сух тиган за около 3-4 минути от всяка страна.

Изваждаме в чиния и намазваме с масло зеленчуковите питки.

Сервираме питките с кисело зеле на тиган топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: