Начин на приготвяне
Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца.
В тиган се слага олио да загрее. Добавя се празът да се запържи. Добавя се киселото зеле. Добавя се 1 чаша вода.
Оставя се да се задуши, като се разбърква. Овкусява се с черен пипер и много малко сол, защото киселото зеле е доста солено.
В купа се сипват олиото и газираната вода. Разбърква се, доколкото е възможно. Използват се по 2 кори. Всеки 2 се поръсват със сместа с олио и газирана вода.
В единия край по дължина се разпределя от плънката, като трябва да се предвиди да има плънка за всички кори. Навива се на голяма пуричка.
Подготвя се намазнена тава. Започва да се завива охлюв от корите, като се започва от центъра на тавата.
Когато всички кори се използват, навитата баница се поръсва със сместа олио и газирана вода.
Постната баница с готови кори се пече на 190 градуса около 50 минути. Когато е готова постната баница, се напръсква с малко вода и се завива с кърпа.
Задушава се за около 5 минути.
Заповядайте едно парче постна баница с готови кори.