ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Бисквити с лимец и шоколад

Бисквити с лимец и шоколад

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
762521k75
Бисквити с лимец и шоколад
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
18/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
11 мин.
Общо
21 мин.
Порции
20
"Бисквити с лимец и шоколад, които ви позволяват да експериментирате с тях - вижте как"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г поне 70% какао
  • масло - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • кафява захар - 120 г лека Мусковадо
  • захар - 40 г фина(или мед )
  • аромат на ванилия - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • морска сол - 1 щипка
  • брашно от лимец - 120 г
  • бадемово брашно - 70 г (или орехи смлени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитките с лимец са наистина божествени, когато са отвътре меки.

Така че не ги оставяйте във фурната твърде дълго. Ще бъдете възнаградени с изключително вкусни бисквитки. Ако не сте ги изяли за секунди, определено можете да ги съхранявате в метални кутии известно време.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Застелете тавата за печене с хартия.

Разтопете бавно маслото и шоколада в тенджера.

Разбийте яйцата с видовете захар и ванилов аромат за поне 2-3 минути.

Смесете шоколадовата смес с разбитите яйца и захар.

Смесете брашното от лимец, бакпулвера, бадемовото брашно и морската сол и разбъркайте в шоколадовия крем.

Поставете шоколадовото тесто на супени лъжици с малко място върху подготвения лист за печене и печете в предварително загрятата фурна за около 9-11 минути.

Шоколадовите бисквити трябва да са меки отвътре.

Веднага издърпайте бисквитките с шоколад от горещата тава и ги оставете да се охладят върху телена поставка с хартия за печене.

За съвършенство

Ако искате, можете да поставите върху бисквитите с лимец и шоколад бадемови ядки и да поръсите с пудра захар .

Можете също да смесвате различни ядки (лешници, орехи или шамфъстък в тестото - всеки, както му харесва.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: