Перфектно изпържена хрупкава цаца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
448
4
Перфектно изпържена хрупкава цаца
Снимка: Стоянка Русенова
17/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
"С дъх на море, приятни емоции и страхотен вкус ви представяме перфектно изпържената цаца"

Необходими Продукти

  • цаца - 1 кг
  • брашно - 200 гр пшенично
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - на вкус
  • нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, солта, галетата и подправките.

Измиваме си рибата, като отстраняваме главите и вътрешностите.

Оставяме да се отцеди от водата на кухненска хартия.

След като е готова, я овалваме в сместа.

Вземаме си тиган, който поставяме на котлона с олио, и изчакваме да се загрее добре.

Подреждаме рибата и пържим до желания загар, за да получим хрупкава цаца.

Ако не обичате пържена риба, може да я наредите на един слой върху лист за печене.

Полейте с олио и печете рибата във фурна на 200 градуса за 20 минути.

Въпрос на желание, но да знаете, че по този начин се получава перфектно изпържена хрупкава цаца!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: