Перфектно изпържена хрупкава цаца

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
17/07/2020
"С дъх на море, приятни емоции и страхотен вкус ви представяме перфектно изпържената цаца "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • цаца - 1 кг
  • брашно - 200 гр пшенично
  • галета - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - на вкус
  • нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества
Пържена Риба

Начин на приготвяне

В купа смесваме брашното, солта, галетата и подправките.

Измиваме си рибата, като отстраняваме главите и вътрешностите.

Оставяме да се отцеди от водата на кухненска хартия.

След като е готова, я овалваме в сместа.

Вземаме си тиган, който поставяме на котлона с олио, и изчакваме да се загрее добре.

Подреждаме рибата и пържим до желания загар, за да получим хрупкава цаца.

Ако не обичате пържена риба, може да я наредите на един слой върху лист за печене.

Полейте с олио и печете рибата във фурна на 200 градуса за 20 минути.

Въпрос на желание, но да знаете, че по този начин се получава перфектно изпържена хрупкава цаца!

Двойно емайлиран ретро тиган рустика
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойно емайлиран ретро тиган рустика
11.80 лв.
Виж ››

Винаги под ръка, с ергономична форма и удобна дръжка - този емайлиран тиган рустика е пръв помощник на домакинята.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар