Виенска пача

16/09/2013
Асен Костадинов
отАсен КостадиновНовак
"Изненадващо за мнозина, но дори и в родината на Моцарт похапват пача "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене95 мин.
  • Общо115 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 357
  • Преглеждания за месеца320
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свински крака - 2 бр.
  • телешка глава - 1/2 бр. (или 1 бр. телешки език)
  • свински кожички - 500 г
  • кисели краставички - 1 буркан (680 г)
  • яйца - 4 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • корени за супа - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно измиваме свинските крака и заедно с телешката глава или език и свинските кожички ги поставяме в подходяща дълбока тенджера. Заливаме продуктите със студена вода и варим до омекване.

Вадим месото, телешката глава и свинските крачета обезкостяваме и всичко нарязваме на ситно. Прецеждаме бульона и в него сваряваме нарязаните на ситно корени за супа.

В подходяща дълбока купа слагаме ситно нарязаното сварено месо, добавяме твърдо сварените яйца и краставичките, нарязани на кубчета.

Подправяме с каперсите, черен пипер и сол и внимателно разбъркваме. Заливаме с горещия бульон и прибираме в хладилника за да се желира.

Преди поднасяне нарязваме пачата на парчета и заливаме с малко олио и оцет.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар