Агнешко задушено по баски

 Тони
Тони
Новак
06/05/2011
"С агнешкото не бива да се бърза - то иска любов, тих огън и време, за да стане префектно "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 205
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - плешка 1500 гр.
  • чесън - 6 скилидки
  • розмарин - клонче
  • бяло вино - сухо 1/ 2 ч. ч.
  • зехтин - 2 с. л.
  • лук - 1 глава, накълцана на ситно
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 2 ч. л.
  • червени чушки - 4 бр. нарязани на лентички
  • домати - 1 бр. почистен от семките и нарязан на кубчета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 1/2 ч. ч.
  • бульон - пилешки 1/ 2 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете месото, 3 скилидки чесън, розмарина и бялото вино в купа. Оставете месото, нарязано на малки парчета, да се маринова за около 2-3 часа. Отцедете месото и го подсушете с кухненска хартия.

Сгорещете зехтина в дълбок тиган с капак. Запържете месото до златисто. Добавете лука, останалия чесън, сол и пипер на вкус и задушете, бъркайки с дървена лъжица, до омекване на лука, за около 5 минути.

Добавете червения пипер, печените чушки, домата, магданоза, червеното вино и дафиновия лист. Оставете ястието да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри докато започне да се сгъстява, за около 10-15 минути.

Добавете бульона, сложете капак и оставете на слаб огън за около 2 часа, до омекване на месото.

Сервирайте с варен ориз или картофено пюре.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар