Солен пай с тиквички

14/07/2020
"Солен пай с тиквички за цялото семейство - обожаваме го "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Тиквичките се измиват добре.

Подготвя се голяма купа с тензух. Тиквичките и картофите се настъргват.

Добавя се малко сол, за да предизвика отделянето на сока на зеленчуците и се разбърква.

Тензухът се свива и се изстисква. Изцеденият сок се отстранява. Докато се приготвя плънката, се оставят да се доизцежда. Празът се изчиства и измива. Нарязва се на колелца.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Чушките се измиват и почистват. Нарязват се на лентички. Доматът се измива и нарязва на ситно.

Всички зеленчуци се слагат в голям тиган с олио и се задушават. Добавя се каймата и се запържва, като се раздробява с бъркалката.

Чесънът се обелва и нарязва на колелца. Добавя се. Поръсва се с черен пипер и захар. Овкусява се със сол. Разбърква се.

Отстранява се от котлона и се оставя леко да се охлади.

Подготвя се намазнена форма за соления пай. Ако се използва форма с падащ ринг, се слага в друга тава, за да не тече във фурната. Изцедените зеленчуци се изсипват в купата. Чуква се 1 от яйцата и се овкусява със сол. Разбърква се.

Разпределят се равномерно във формата като блат за пай.

Останалите яйца се чукват в купата. Разбъркват се. Плънката се изсипва в яйцата и се разбърква.

Изсипва се върху зеленчуковия блат и внимателно се разпределя.

Соленият пай с тиквички се пече около 40 минути на 200°C.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар