ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена чорба по манастирски

Гъбена чорба по манастирски

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253932k109
Гъбена чорба по манастирски
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
13/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Невероятна гъбена чорба по манастирски - опитайте я"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г култивирани печурки
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • ориз - 2 с.л.
  • девесил - 1 щипка
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • лют пипер - щипка по желание
  • зехтин
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете гъбите на филийки.

Наситнете моркова, лука и една скилидка чесън.

Налейте една кафяна чашка зехтин в тенджера и сложете нарязаните зеленчуци.

Захлупете съда и задушете за 10 мин на слаб огън.

Налейте около 1 л топла вода. Когато супата кипне, добавете нарязаните на дребно чушка и домат.

Продължете варенето още 10 мин, след което добавете 2 с.л. ориз.

Овкусете гъбената супа с щипка девесил, щипка магданоз и щипка черен пипер.

Довършете варенето до готовност на ориза.

Поднесете гъбената чорба по манастирски топла, подправена с 1 с.л. оцет.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: