Свински кюфтенца с гъбен сос

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
17
87
1k
2
12/07/2020
"Чудни свински кюфтенца с гъбен сос - хапвайте с наслада "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава малка
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 1 филия сух
  • черен пипер - щипка
  • кимион - щипка
  • магданоз - щипка
  • за соса
  • гъби - 250 г микс
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • индийско орехче щипка
  • краве масло - бучка
  • лимонов сок - 2 - 3 капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата е купа, добавете много ситно нарязания лук, накиснатата и изцедена от водата филия хляб, едно яйце.

Овкусете с щипка черен пипер, щипка магданоз и щипка кимион. Омесете каймата и направете малки кюфтенца. Изпържете ги в сгорещено олио.

Извадете кюфтенцата на салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Нарежете гъбите. Сложете ги в тенджерка с бучка краве масло, посолете и захлупете съда. Задушете за 10 мин.

Ако е необходимо, добавете 2-3 с.л. топла вода. В тиган запържете 2 с.л. брашно.

Налейте около 150-200 мл топла вода. Овкусете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.

Бъркате соса до сгъстяване. Прибавете гъбите и лимоновия сок.

Оставете още 4 мин върху огъня. В чинии наредете порциите кюфтенца и залейте с гъбения сос.

Свинските кюфтенца с гъбен сос са много вкусно ястие, поднесено върху картофено пюре!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар