Бананови пастички

12/07/2020
"Пухкавите бананови пастички влизат право в душата "
Приготвяне25 мин.
Готвене5 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо391
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • готови блатове - 1 и 1/2 квадратни
  • сироп - 60 мл за намазване от бъз
  • крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем - 1 пакет ванилия без варене
  • крема сирене - 60 г
  • течна сметана - 100
  • пудра - 2 с.л. или на вкус
  • банани - 1 голям
  • шоколадов пудинг - 1 с.л. без варене
  • какао - тъмно
  • лимонов сок - от 1/2 лимон за бананите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жега е и не ми се пече блат, ползвах готови, като всеки квадратен блат се срязва на две по средата.

В поднос поставяме блата, намазва се с четка със сироп от бъз, леко разреден с вода.

В купа се смесва студено прясно мляко, сметана и пудинг ванилия без варене на прах. Разбива се с миксер на крем за 2 минути, към края добавяме крема сирене и пудра захар, отново се разбива за минута на вкусно кремче.

Бананът се нарязва на тънки кръгчета и поливаме с лимонов сок - да не потъмнее.

Нареждат се кръгчета банан върху блата, покриват се с крем, отгоре сиропиран блат, крем, последен блат, сироп и завършваме, като се измазва с крема.

Оставих в хладилника да стегне, а в останалата една чаша крем добавих 1 с.л. шоколадов пудинг без варене и с вилица се разбърква на шоколадово кремче.

Нарязваме на 10 пастички, като от единия край отрязах 1 см и нарязах на малки кубчета за декорация отгоре на половината пасти, а върху другите - кръгче банан и отгоре шприцован шоколадов крем.

Сервираме банановите пастички охладени, аз чаках само 1 час и поръсваме с тъмно какао.

Супер са сочни, вкусни и най-вече без суетня край печката.

Да ви е вкусно лятото с кафето !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар