Барде - кебап

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
20/12/2019
"Трябва ви само крехко агнешко месо и бърде, след това мезите и чакате впечатляващия краен резултат "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 972
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се обезкостява, нарязва се на късчета, разбърква се със ситно нарязаните лук, магданоз, чубрица и джоджен.

Поръсва се с черен пипер и сол и се слага в гърне (барде) с голям отвор. Прибавят се почистените и нарязани гъби, лютивите чушки, виното, маслото и брашното.

Агнешкият кебап се посолява на вкус и се похлупва с капака на гърнето, който се замазва с тесто, и се задушава до готовност във фурната.

Поднасяме барде - кебап с гърнето. Много ароматно и вкусно агнешко в гърне!

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар