Пълнени тиквички с кайма и яйца

ТатянаТатяна
Новак
3
16
15
08/07/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • тиквички - 4 бр.
  • кайма - 400 г
  • извара - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре, защото ще се готвят с кората.

В голяма купа се чукват яйцата. Разбиват се.

Каймата се добавя в купата. Каймата, която използвах, е смес заешко месо със свински изрезки в отношение 2:1.

Добавя се изварата. Поръсва се с черен пипер. Овкусява се със сол.

Сместа се омесва добре с ръка. Плънката за тиквичките е готова. Тиквичките се разрязват на 2 по дължина.

Средата на всяка половина се издълбава като лодчици.

Подготвя се намазнена тава. Тиквичките се нареждат в тавата.

Плънката се разпределя във всички тиквички. Пълнените тиквички се пекат до готовност.

Пълнените тиквички с кайма и яйца са едно чудесно предястие за възбуждане на апетита, а защо не и основно ястие с тиквички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар