Банички в гювечета

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
58
296
2k
15
07/07/2020
"Изненадайте близките си с вкусни банички в гювечета за закуска "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 849
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и прибавете към него 2 яйца. Разбъркайте. Разделете сместа на 6 части.

Разстелете корите за баница на работният плот.

Вземете две от тях и ги намажете с 1 с.л. олио.

Сложете от плънката по цялата повърхност на корите. С ръце наберете корите като ветрило и след това навийте на охлюв.

Поставете баничките в гювечетата, които предварително са намазани с малко олио.

Оформете по същия начин и останалите кори.

Разбийте 2 яйца и прибавете към тях газираната вода. Разбъркайте и разпределете сместа в гювечетата.

Нарежете маслото на кубчета и сложете върху баничките.

Оставете за 10 минути да поемат течността.

Сложете да се пекат в студена фурна, която включете на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути, до приятен златист загар.

Получиха се много вкусни банички в гювечета с хрупкава коричка и мека и пухкава вътрешност.

Поднесете топли с чаша айрян и хапнете с наслада.

Добър апетит!

Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
Тази рецепта се приготвя най-лесно с:
Гювече с капак с традиционни цветни мотиви
4.69 лв.
Виж ››

В глинено гювече с капак се приготвят най-вкусните ястия от Българската кухня, затова не се колебайте да си поръчате едно.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар